Consilierii din Câmpia Turzii la distracție pe banii publici, la Mohacs

Consilierii din Câmpia Turzii la distracție pe banii publici, la Mohacs by februarie 6, 2018 0 comments

Consiliul Local Câmpia Turzii a aprobat ieri într-o ședință de îndată, deplasarea unei delegații oficiale a Municipiului Câmpia Turzii la Mohacs, în Ungaria. Și în 2018 delegația din Câmpia Turzii va fi compusă din 8 persoane. Aproape jumătate din Consiliul Local, va merge în acest weeknd la distracție, pe banii bugetului local.

În ”misiune oficială” în străinătate, aceștia au avut de-a lungul timpului o serie de activități benefice pentru Câmpia Turzii precum plimbarea cu titicarul sau cu bărcile cu lampioane pe Dunăre.

Plimbările aleșilor locali la Mohacs sau Kisber nu sunt o noutate. În rapoartele de activitate, unii din aleșii locali numesc mersul la distracție drept ” misiuni oficiale în străinătate”. Din când în când însă, în documentele oficiale ale Primăriei scapă și adevărata față a ”misiunilor oficiale”.

Printre așa numitele activități oficiale ale aleșilor din Câmpia Turzii, de la Mohacs se numără plimbatul cu bărcile sau participatul la carnaval.

Din delegație fac parte atât consilieri ai puterii cât și ai opoziției. La distracție și chefuri, politica nu prea ce căuta așa că, măcar pentru un week-end, PSD și PNL sunt frații, la Câmpia Turzii.

În 2014 o delegaţie formată din opt persoane Varodi Ioan, Pop Petre,Filip Ioana Georgeta, Bartha Maria Iuliana, Rece Gheorghe Iulian, Deak Francisc, Rosca Petre,Tomşa Valeriu Liviu au vizitat localitatea Mohacs din Ungaria. Costurile diurnei îau fost de circa 1120 de euro. ”Misiunea oficială” a inclus participarea la un concert de cimpoi, la Balul Maghiar și la spectacole folclorice.

De regulă, aleșii din Câmpia Turzii merg de două ori pe an la Mohacs, odată în februarie ca să alunge iarna, la festivalul măștilor Buso, a doua oară primăvara, în mai ca să se roage pentru înecații în Dunăre.

Primăria Municipiului Câmpia Turzii descria în 2014 care a fost momentul culminat al ”misiunii oficiale în străinătate”: “Punctul culminant este lansarea bărcilor pe Dunăre, a felinarelor, a lampioanelor si a coroniţelor de flori în memoria celor care au fost luaţi de ape”. Printre evenimentele la care au partcipat delegațiile oficiale de-a lungul anului s-a numărat și vizitarea oraşului cu titicarul.

Cea mai celebră vizită în străinătate a fost de departe cea a tandemului Petre Pop, administrator public- Avram Gal, viceprimar. Aceștia au călătorit în septembrie 2014 timp de nouă zile prin Europa în căutare de investitori străini. S-au întâlnit în Ungaria cu reprezentanţii firmei Mezei Vill KFT Ungaria investitori în domeniul componentelor electrice apoi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ si Industrie a României în Italia, la Roma, pentru a căuta investitori cu potenţial de investiţii în domeniul agricol. Ulterior au ajuns în Spania unde au participat la o întâlnire cu reprezentanţi ai patronilor din Valencia, pentru a investi în domeniul agricol. A urmat o întâlnire cu reprezentanţi ai patronilor din zona Almeria Spania, precum şi participarea în Spania la o Conferinţă Naţională în Domeniul Standardizării

Jumătate din Consiliul Local Câmpia Turzii se plimbă anual la distracție, în străinătate pe banii bugetului local. Prin rotație, toți aleșii locali ajung în ”misiunui oficiale”, ca să nu existe supărare. În urma ”misiunilor oficiale” nu există alt beneficiu decât că, la rândul lor, delegațiile maghiare, vin la chefuit în România. Pentru această deplasare se pot plăti diurne ce pot ajunge până la 555 de euro de persoană pentru cele trei zile de deplasare. Hotărârea de guvern privind deplasarea personalului în străinătate prevede că pentru Ungaria se acordă o diurnă și cazare de circa 185 de euro/zi de persoană. Cumulat o excursie la distracția de la Mohacs poate costa bugetul local o sumă de până la 4500 de euro.

 Delegația din anul acesta este compusă din : Vitus Ioan , Nagy Ana Maria, Socaciu Alexandru, Ciobanu Octavian, Isac Tudorache, Mischian Adrian, Șopterean Nicolae, Mureșan Adrian

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.