Clujul, în top trei la volumul de lemn tăiat din păduri în anul 2016

Clujul, în top trei la volumul de lemn tăiat din păduri în anul 2016 by iunie 9, 2017 0 comments

Greenpeace România a făcut publice datele oficiale privind tăierile ilegale de lemn din pădurile României pe anul trecut. În durerosul top, județul Cluj apare an de an și, chiar dacă scade cantitatea de lemn ce se fură, fenomenul continuă să se desfășoare cu o amploare mare. Autoritățile nu fac sau nu vor să facă față situației.

Aproape 10.000 de cazuri de tăieri ilegale de arbori au fost înregistrate anul trecut la nivel naţional, Clujul aflandu-se in top trei la volumul de lemn taiatcele mai multe în Mureş, Braşov şi Olt, 42 la sută din cazuri fiind depistate de cetăţeni, arată un raport Greenpeace România.

Ca volum de lemn tăiat ilegal, cele mai mari cantităţi au fost înregistrate în judeţele Maramureş, Iaşi şi Cluj, iar prejudiciul total estimat de autorităţi pentru perioada 2015-2016 este de aproximativ nouă milioane de euro.

Astfel, la nivel naţional au fost înregistrate 9.444 de cazuri de tăieri ilegale de arbori, ceea ce reprezintă o medie de 26 de cazuri pe zi. Cele mai multe situaţii de tăieri ilegale au fost identificate în judeţele Mureş (1.057), Braşov (664) şi Olt (605), scrie news.ro.

Din punct de vedere al volumului de lemn tăiat, raportul arată că din judeţele Maramureş, Iaşi şi Cluj au dispărut cele mai mari cantităţi de lemn, cele trei judeţe înregistrând 52 la sută din volumul de lemn tăiat ilegal la nivel naţional.

Prejudiciul total estimat de autorităţi pentru perioada 2015-2016 este de aproximativ nouă milioane de euro, cel mai mare prejudiciu fiind creat în judeţul Maramureş. De asemenea, în urma controalelor făcute de autorităţi în 2016, 1.146 de mijloace de transport au fost confiscate şi au fost aplicate amenzi în valoare de peste 33 de milioane de lei, cele mai multe în Argeş (2.106 contravenţii), Vrancea (1.969 de contravenţii) şi Mureş (1.455 de contravenţii).

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.