Cetățenii vor avea acces gratuit permanent la varianta electronică a Monitorului Oficial – părțile I și II

Cetățenii vor avea acces gratuit permanent la varianta electronică a Monitorului Oficial – părțile I și II by septembrie 27, 2016 0 comments

Cetățenii vor avea acces gratuit permanent la varianta electronică a Monitorului Oficial Partea I și Partea II, începând din 1 iunie 2017, au decis marți deputații.

Camera Deputaților a luat această decizie cu 192 voturi ”pentru”.

Potrivit deciziei, Regia Autonomă ”Monitorul Oficial” va pune la dispoziția tuturor utilizatorilor formatul tipărit contra cost, iar formatul electronic al Monitorului Oficial al României, Partea I și Partea a II-a, în mod gratuit, permanent, în varianta pentru citire.

Proiectul mai prevede că Regia Autonomă ”Monitorul Oficial” realizează un produs electronic conținând actele publicate în Monitorul Oficial al României, părțile III, VII, care poate fi accesat gratuit pe internet și este disponibil, în varianta pentru citire, timp de 10 zile de la publicarea respectivelor acte.

Legea ar urma să intre în vigoare la data de 1 iunie 2017, au mai stabilit deputații.

Inițiatorul proiectului, deputatul PSD Florin Gheorghe, a arătat că România era printre ultimele din UE care restricționa accesul gratuit cetățenilor la jurnalul oficial.

„Au fost opinii care spuneau că acest proiect aduce prejudicii financiare Monitorului Oficial. Din punctul meu de vedere, aceste opinii sunt mincinoase, deoarece în proiect este precizat foarte clar că Monitorul Oficial în varianta electronică va fi gratuit, în timp ce varianta tipărită va fi în continuare contra cost, deoarece sunt anumite cheltuieli care trebuie acoperite”, a spus Florin Gheorghe.

Camera Deputaților este for decizional.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.