Ce vor moderniza americanii, în 2018, la Câmpia Turzii

Ce vor moderniza americanii, în 2018, la Câmpia Turzii by ianuarie 5, 2018 0 comments

Forțele Aeriene ale SUA vor aloca din buget circa 2.9 milioane de lei din programul de construcții militare pentru modernizarea Bazei Aeriene 71 de la Câmpia Turzii.

Banii vor fi folosiți pentru modernizarea infrastructurii bazei aeriene.

Proiectul de modernizare al Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii urmărește modernizarea sistemului de alimentare electric necesar forțelor aeriene pentru a asigura mobilitate avioanelor și asigurarea logisticii nececasre pentru exercițiile militare din cadrul operațiunii Atlantic Resolve. Baza Aeriană de la Câmpia Turzii asigură și suportul aviatic pentru operațiunile Comandamentului SUA în Europa ( USEUCOM) în cadrul inițiativei europene de reasigurare (descurajarea amenințării Rusiei).

Evaluările americanilor arătau, în 2017, faptul că sistemele electrice ale Bazei 71 nu puteau asigura operativitatea a două escadrile de avioane tactice de luptă NATO și a instalațiilor de suport, escadrile necesare pentru asigurarea operațiunilor Atlantic Resolve.

Potrivit analiștilor militari americani, infrastructura Bazei Aeriene de la este insuficientă pentru suportul operațiilor militare programate de Forțele Ariene Americane din Europa ( USAFE). Evaluările arătau că în situația actuală mobilitatea și prezența aeriană este în mod direct limitată. .

Americanii ar urma să cheltuie în 2018 suma de 2,950 milioane USD. Din aceștia circa 107.000 USD ar urma să fie cheltuiți pe proiectare, 174.000 USD pe supervizarea lucrărilor și circa 2,546 milioane vor costa construția și instalațiile electrice propriu-zise.

Proiectul prevede construirea a trei alimentatoare electrice pentru modernizarea sistemului electric de distribuție, trei substații suplimentare și rețelele electrice asociate. Sunt incluse și trei generatoare de urgență Diesel, câte unul pentru fiecare substației. Generatoarele de rezervă vor fi complet protejate împotriva apei și umezelii iar rezervoarele de combustibil vor fi protejate prin ziduri duble de beton. Modernizarea mai prevede întrerupătoare speciale automate pentru toatele cele trei substații electrice.

Potrivit estimărilor, proiectarea era stabilită pentru perioada septembrie 2017- 18 ianuarie 2018 iar lucrările ar urma să fie finalizate până în 19 martie.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.