Cât costă Iepurașul de Paști

Cât costă Iepurașul de Paști

Cât costă Iepurașul de Paști

by aprilie 9, 2015 0 comments

imageCentrul orașului a găzduit joi, 9 aprilie o expoziție de animale mici. Vedetele expoziției au fost iepurașii, dar nu cei ce sunt crescuți să ajungă direct în farfurie, ci vedetele unor expoziții de profil.
Cresterea lor, un hobby, implică o atenție sporită: în timpul transportului primesc pastile anti-stress, sunt vaccinați pentru trei-patru tipuri de boli cu vaccinuri produse de institute de profil din Spania și Germania, primesc suplimente nutritive selecționate cu grijă.

Prețului unui iepuraș dintr-o rasă pură, cu linie genealogică confirmată începe de la 50 de euro, pentru un pui de 2 luni, povestește Radu Marian Șchiop. Turdeanul, cresăcător de animale a fost prezent la expoziția organizată de Primăria Turda, în centrul orașului, cu exemplare ale unor rase germane.
Printre iepurii cu care a venit în expoziție s-a numărat și un uriaș german alb, câștigător a unei competiții la Baia Mare. Prețul unui iepure adult dintr-o rasă pură începe de la 100 de euro dar poate ajunge chiar și la 300 de euro.

„Iepurele din rasa uriaș german alb, pe care-l vedeți aici, este campionul expoziției de la Baia Mare. Are în linia genealogică campioni europeni. Majoritatea iepurilor de rasă pentru expoziții sunt aduși din străinătate. Unii dintre ei se cumpără cu 300 de euro iar proprietarii îi vând doar unor cunoscători”, explică Radu Marian Șchiop. Turdeanul mai spune că transportul iepurilor de distanțe mari nu sunt lipsite de risc. „Li se dau inclusiv pastile antistress”, mai adaugă crescătorul turdean, ce are circa 30 de iepuri de rasă.
Sunt iepuri care nu sunt crescuți pentru a ajunge direct în farfurie, ci sunt prezentați în expoziții iar îngrijirea lor necesită eforturi pe măsură. ” Cumpăr cam 30 de baloți de paie, 30 de baloți de lucernă, orz, în total cheltuiesc cam 30 de milioane pe mâncare la acestea se adaugă vaccinuri și suplimente nutritive”

Ce anume determină cheltuirea a zeci să cheltuie zeci de milioane de lei pentru iepurași? „Satisfacția”, răspunde Radu Marian Șchiop. „Odată ce ajungi să cunoști caracteristicile unei rase, apoi când vezi că într-o expoziție exemplarul tău adoptă o ținută perfectă, impunătoare, începi să te bucuri și să ai o satisfacție”, mai adaugă Radu Marian Șchiop.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.