Câmpia Turzii: Primarul le cere consilierilor PSD să susțină înființarea birourilor de înmatriculări și pașapoarte

Câmpia Turzii: Primarul le cere consilierilor PSD să susțină înființarea birourilor de înmatriculări și pașapoarte by februarie 26, 2018 0 comments

Primarul Dorin Lojigan a adresat astăzi un apel consilierilor PSD, PPU (sl) și PMP să susțină înființarea serviciului pașapoarte și a celui de înmatriculări și permise auto, la Câmpia Turzii. Într-o conferință de presă organizată luni, 26 februarie, primarul din Câmpia Turzii a cerut Consiliului Local să voteze un proiect de hotărâre care va fi suspus dezbaterii într-o ședință de îndată ce va fi organizată marți, 26 februarie, de la ora 16.00.

Petre Pop, consilier județean PSD a anunțat ulterior declarațiilor primarului că a avut o discuției cu prefectul județului Cluj. ”Îi asigur pe cetățenii localității noastre că, atât eu cât și colegii consilieri locali, vom sprijinii înființarea acestor servicii, în condiții legale, transparente și cu documente corect întocmite și doar în cunosțință de cauză”, a anunțat liderul social-democrat.

 În același timp, membri ai PNL Câmpia Turzii au lansat public un apel către cetățenii din oraș. Aceștia sunt invitați de la ora 16.00 la ședința Consiliului Local ce va avea loc la Palatul Cultural ”Ionel Floașiu”. 

Consiliul Local Câmpia Turzii a aprobat în octombrie anul trecut acordarea dreptului de administrare asupra clădirii Incubatorului de Afaceri, în favoarea Inspectoratului de Poliție Județean.

În clădirea de pe strada George Coșbuc nr. 24 urma să se înființeze birouri ale Serviciului Permise și Înmatriculări Auto și un birou al Serviciului Pașapoarte. Deasemenea, în clădire urma să-și desfășoare activitatea și Poliția Locală.

Prin înființarea acestor servicii locuitorii din zonă ar fi fost scutiți de o serie de deplasări la sediile centrale de la Cluj.

28279934_1842984925733799_1700472215035483132_n

Consilierul județean Petre Pop a anunțat că PSD susține proiectul primarului Dorin Lojigan la o oră după apelul public al acestuia

Ințial, Consiliul Local Câmpia Turzii a aprobat acordarea dreptului de administrare. Ulterior, Prefectura Cluj, instituție cu care Primăria este parteneră în acest proiect, a precizat că darea în administrare nu este o formulă juridică potrivită. Prefectura a cerut Consiliului Local să înlocuiască ”darea în administrare” cu formula ”împrumut de folosință (comodat)”. Acest lucru era necesar în condițiile în care clădirea era inclusă în domeniul public al Municipiului Câmpia Turzii.

În acest moment, proiectul s-a împotmolit în refuzul consilierilor PSD din Câmpia Turzii de a vota din nou actul administrativ local. Practic, Consiliul Local trebuia să facă trei lucruri: să retragă dreptul de administrare acordat anterior, să treacă imobilul din domeniul public în domeniul privat și să aprobe un contract prin care Poliția Județeană primește în folosință gratuită clădirea, pe durata a 10 ani. Odată ce hotărârea legală era luată de Consiliul Local, locuitorii din Turda și Câmpia Turzii ar fi putut după o lună să-și depună dosarele de înmatriculare, permise sau pașapoarte, direct la noul punct de lucru. Consilierii PSD din Câmpia Turzii dar și Adrian Mischian – PMP și Puiu Toth- PPU (sl) s-au opus acestui proiect.

Refuzul consilierilor locali din opoziție de a aproba un proiect favorabil pentru oraș a stârnit o puternică reacție de nemulțumire pe rețelele de socializare. Consilierii PSD au încercat să transmită public câteva din motivele refuzului lor, dar explicațiile aleșilor locali au avut un efect mai degrabă limitat. Printre motivele invocate se numără faptul că nu există o evaluare corectă a valorii clădirii, că autoritățile au înscris deja dreptul de administrare în cartea funciară și pe cale de consecință Poliția și Prefectura puteau să dispună înființarea noilor servicii sau motivul că actele proiectului de hotărâre  au fost incorect și incomplet întocmite.

În urma refuzului de a susține proiectul de hotărâre, consilierii PSD din Câmpia Turzii au fost supuși unei presiuni publice în creștere, pe rețelele de socializare. În plus, membri ai PNL au inițiat chiar și o petiție online, de strângere de semnături prin care se cere demisia aleșilor locali. Petiția online are aproape 500 de semnături.

Primarul Dorin Lojigan le-a cerut consilierilor PSD să-și reconsidere poziția și să voteze proiectul de hotărâre. Demersul primarului a fost făcut public, printr-o conferință de presă.

La doar o oră de la anunțul public al primarului, consilierul județean Petre Pop a anunțat că a purtat o discuție lămuritoare cu prefectul de Cluj.

Azi am avut o discuție deosebit de importantă și lămuritoare cu prefectul județului Cluj, d-l Ioan Aurel Cherecheș, despre problema pașapoartelor și îmatriculărilor la Câmpia Turzii. Domnia sa își exprimă întreg sprijinul pentru înființarea acestor servicii în orașul nostru. (…) Îi asigur pe cetățenii localității noastre că, atât eu cât și colegii consilieri locali, vom sprijinii înființarea acestor servicii, în condiții legale, transparente și cu documente corect întocmite și doar în cunosțință de cauză”, a precizat Petre Pop.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.