Câmpia Turzii, defavorizată la rectificarea bugetară. Turda figurează cu o sumă record la rambursare din TVA

Câmpia Turzii, defavorizată la rectificarea bugetară. Turda figurează cu o sumă record la  rambursare din TVA by septembrie 10, 2018 0 comments

Municipiul Câmpia Turzii a pierdut 1,5 milioane la rectificarea bugetară adoptată de Guvern. Municipiul Turda înregistrează estimări negative la încasările impozitului pe venit dar primește mai mulți bani din cotele defalcate din TVA.

Cifrele din rectificarea bugetară a Guvernului arată că municipiul Câmpia Turzii are o dinamică economică mai accentuată decât Turda.

Municipiul Câmpia Turzii va primi din bugetul statului circa 2,25 milioane de lei, din care 1,2 milioane din cota pe impozitul pe profit iar 1,05 milioane din cota defalcată din TVA. Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii e nemulțumit și spune că administrația locală a pierdut inexplicabili 1,5 milioane lei prin rectificarea bugetară din august, după ce a mai pierdut la începutul anului circa 6,5 milioane de lei prin reducerea impozituli pe profit. ”Nu prea știm care e formula de calcul după care se alocă acești bani prin rectificare”, spune primarul Dorin Lojigan. Acesta spune că va fi nevoit să taie cei 1.5 milioane de lei de la investiții. ”Anul trecut, spre exemplu, am avut bani să finanțăm dotarea școlilor. Anul acesta suntem la limită”, adaugă edilul.

Primarul din Câmpia Turzii se plânge că orașul primește tot mai puțini bani de la Guvern

Primarul din Câmpia Turzii se plânge că orașul primește tot mai puțini bani de la Guvern

Municipiul Câmpia Turzii apare în documentul rectificării bugetare cu estimări record în ceea ce privește încasarea impozitului pe profit. Câmpia Turzii care înregistrează estimativ o rectificare de de 2,9 milioane de lei în anul 2018 și depășește ca dinamică economică municipiul Turda și municipiul Dej. 

Dinamica încasărilor impozitului pe venit este în scădere la Turda. Impozitul pe venit estimat a fi încasat pe raza unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale în anul 2018 este rectificat negativ pentru Turda cu -566 mii lei. Alocările directe din impozitul pe venit încasat se rectifică în minus cu 243.000 lei , Sume alocate din cota de 17,25 % / 5% pentru asigurare buget minim de funcționare înregistrează un minus de 1, 3 milioane lei.

Municipiul Turda figurează cu o sumă record de 5,064 mii lei din sume defalcate din TVA în condițiile în care le rectificarea din 2017 a primit 239.000 de lei.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.