Campanie de promovare a învățământului profesional în județul Cluj

Campanie de promovare a învățământului profesional în județul Cluj by martie 17, 2017 0 comments

Inspectoratul Școlar Județean Cluj (ISJ) în parteneriat cu unităţile de învăţământ și operatorii economici își propune să realizeze o campanie de promovare a învățământului profesional, ca parte a Programului național „2017-Anul învățământului profesional și tehnic” și a Strategiei de promovare a învăţământului profesional realizată la nivel județean.

”Strategia își propune promovarea învățământului profesional în rândul elevilor, părinților, profesorilor și a celorlalți factori implicați în procesul educativ și nu în ultimul rând să participe la schimbarea mentalității generale privind învățământul profesional și a oportunităților create elevilor, prin luarea de poziții repetate a tuturor factorilor implicați, cu scopul sensibilizării opiniei publice privind acest subiect”, anunță ISJ într-un comunicat.

Dacă anul trecut ”Caravana Meseriilor a debutat în luna martie, anul acesta caravana va porni în școlile din județ în luna aprilie. Acțiunea prevede promovarea domeniilor şi calificărilor din învăţământul profesional prevăzute în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2017-2018.

Pentru corecta informare privind domeniile şi calificările, la aceste întâlniri vor fi prezente şi cadre didactice din unităţile de învăţământ care au în planul de şcolarizare învăţământ profesional. În plus, la întâlniri se vor alătura şi reprezentanţi ai companiilor în care se asigură practică pentru domeniile propuse în planul de şcolarizare.

De la începutul acestui an ISJ a lansat și un site dedicat învățământului profesional, invatamantprofesionalcluj.wordpress.com, în cadrul căruia elevii și părinții interesați pot afla informați despe oferta educațională din județul Cluj, dar și informații statistice și motivaționale pentru urmarea unei școli de meserii.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.