Bani pentru spitalul municipal. PNL și PSD își dispută meritele

Bani pentru spitalul municipal. PNL și PSD își dispută meritele by septembrie 20, 2017 0 comments

Administrația locală a alocat ieri 250.000 de lei pentru Spitalul Municipal, într-o rectificare de buget votată de Consiliul Local, la propunerea primarului Cristian Matei. Banii au fost promiși spitalului la sfârșitul lunii august de către primar care și-a respectat promisiunea. Între timp, în decursul unei luni, Cristian Matei s-a ales cu imaginea publică puternic șifonată. Turdenii l-au criticat pe rețelele de socializare pentru faptul că a impus finanțarea mănăstirii Mihai Vodă, în detrimentul spitalului.

La finalul lunii august, confruntat cu o presiune publică, primarul anunța că va aloca 250.000 de lei pentru spital printr-o rectificare bugetară din luna septembrie, dar preciza totodată că decizia vine ca urmare a unor discuții anterioare cu directorul spitalului.

Măsura alocării a 250.000 de lei către spitatul municipal a fost salutată ieri de toate grupurile politice din Consiliul Local. Întruniți în ședință extraordinară, consilierii municipali nu au fost foarte convinși însă și pe ce anume se vor cheltui banii de la spital. Doru Anca (PRM) considera că banii vor merge exclusiv spre plata facturilor la utilități. Chirurgul Igor Cojocaru, consilier PNL a precizat că banii se vor cheltui pe materiale sanitare iar social-democratul Adrian Sălăgean a precizat pentru InfoAries.ro că vor fi acoperite atât cheltuielile cu utilitățile dar și alte tipuri de cheltuieli materiale.

Grupurile politice își dispută pe rând meritele alocării de bani. ”La insistențele opoziției liberale, primarul Matei a găsit cei 250 000 de lei pentru Spitalul Municipal Turda”, spun consilierii PNL, printr-o postare publică. Consilierul local Adrian Sălăgean (PSD) a precizat pentru InfoAries.ro că a insistat pe lângă administrația locală și alocarea de bani este și o consecință a acestui fapt. ”Al cui e meritul, pentru alocarea banilor, PNL sau T9?”, se întreba aproape retoric dar și ironic, social-democratul turdean.. Adrian Sălăgean a precizat ulterior că a avut un rol major în alocarea banilor.

În luna august 2017, administrația locală condusă de Cristian Matei propunea alocarea a 500.000 de lei pentru finalizarea Mănăstirii Mihai Vodă. Măsura a fost criticată de către Asociația T9 și PNL. Cele două organizații au cerut inițial alocarea acestor bani către spitalul municipal care are serioase lipsuri și au acuzat administrația locală că alocă sume mari de bani fără a ține cont de dorințele și așteptările turdenilor. Ulterior, PNL a cerut administrației locale să împartă egal banii, între biserică și spital. În urma acestei cereri, primarul Cristian Matei, care s-a confruntat și cu un val de critici pe rețelele de socializare, a făcut anunțul prin care promitea repartizarea unor bani către spital, în luna septembrie.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.