Avocata Dorina Dediu cere daune morale de 50.000 de lei Consiliului Local Turda

Avocata Dorina Dediu cere daune morale de 50.000 de lei Consiliului Local Turda

Avocata Dorina Dediu cere daune morale de 50.000 de lei Consiliului Local Turda

by iulie 4, 2018 1 comment

Avocata Dorina Dediu, fost membru al Consilului de Administrație al Salinei Turda cere daune morale de 50.000 de lei într-un proces deschis împotriva Consiliului Local Turda.

Dorina Dediu a candidat la alegeri pe listele PSD și a fost numită ulterior în Consiliul de Administrație al Salinei Turda. Aceasta a intrat într-o serie de conflicte cu conducerea Salinei Turda iar ulterior Consiliul de Administrație al Salinei a cerut revocarea din funcție. Consiliul Local Turda, controlat de majoritatea PSD-ALDE-PMP-UDMR a acceptat revocarea din funcție a avocatei din Turda.

Presa locală a relatat că acesteia i se reproșează presiuni și acțiuni de intimidare la adresa juristului Salinei și folosirea influenței pe lângă membrii Consiliului de Administrație pentru re-angajarea soțului ei la Salina Turda.

Ulterior, Dorina Dediu a precizat că acuzațiile sunt nefondate în condițiile în care procesul soțului ei s-a finalizat înaintea nominalizării sale ca membru al Consiliului de Administrație.

În aprilie 2018, Dediu Dorina a deschis în instanță un proces de anulare a actului administrativ prin care e înlocuită din funcția de administratori al Salinei Turda. Dosarul 1801/117/2018 a fost înregistra la Secţia mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă si asigurări sociale a Tribunalului Cluj. 

În acțiunea formulată se precizează că  înlocuirea din funcție s-a făcut fără justă cauză și cu nerespectarea prevederilor OUG 109, privind guvernarea corporativă a întreprinderilor publice.

Acțiunea în instanță a fost transmisă astăzi și Consiliului Local Turda.

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. Ovidiu
    #1 Ovidiu 4 iulie, 2018, 10:41

    Problema e cine plateste? Exista vinovati, cu nume si prenume? Sau plateste Salina, ca doar are de unde? Se pare ca asta este deja o practica, sau o modalitate perversa de a rasplati anumiti servitori. Cazuri similare exista si la alte institutii.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.