ASA Cons Turda găsește foarte greu muncitori calificați

ASA Cons Turda găsește foarte greu muncitori calificați august 16, 2017 0 comments

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, judeţul Cluj, care a finalizat în acest an construcţia structurii fabricii de MDF din Oarja, de lângă Piteşti, o investiţie de 150 mil. euro a concernului turc Yildiz Entegre, spune că se confruntă în prezent cu probleme majore în găsirea forţei de muncă calificate. Compania a ajuns în prezent la aproximativ 180 de angajaţi, însă are nevoie în continuare de personal calificat pentru posturi de electricieni, tâmplari, sudori sau mecanici confecţii metalice.

„Aşa cum am anticipat încă de acum aproape doi ani, forţa de muncă a devenit cea mai mare pro­blemă cu care ne confruntăm la acest moment, nu doar în Ro­mâ­nia, ci şi în întrega Europă de Est, a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Bulgaria, general manager al ASA CONS România şi ASA Epitoipari Hungary.

„Am avut anul acesta cel mai mare procent de rotaţie de personal, de 10%, adică ne-au plecat aproape 20 de angajaţi în primele şase luni ale anului, reuşind cu foarte mare dificultate să-i înlocuim, însă în acest moment este extrem de dificil, dacă nu imposibil, să mai găseşti în piaţă muncitori buni, calificaţi“, a adaugat Bogdan Bulgaria.

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, judeţul Cluj, parte a grupului francez Consolis, a avut în primul trimestru o cifră de afaceri de 4,5 mil. euro, mai mult cu 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care compania s-a apropiat de capacitatea maximă de producţie.

În 2016, producătorul de prefa­bri­cate din Turda a realizat o cifră de afaceri de peste 17,5 mil. euro, mai mult cu 32% faţă de anul precedent, pe fon­dul unei creşteri de 5-7% a capa­cităţii de producţie. În prezent, capacitatea anua­lă de producţie a companiei ASA CONS este de 60.000 mc de elemente prefabricate pe an, echi­valentul unei su­prafeţe utile des­făşurate la sol de 600.000 mp construiţi.

„Problema forţei de muncă poate fi cea mai mare frână în dezvoltarea ulterioară a economiei româneşti“, spune Bogdan Bulgaria, general manager al ASA CONS România.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.