Angajaţii STP au cerut sprijinul Consiliului Local pentru a-şi păstra slujbele

Angajaţii STP au cerut sprijinul Consiliului Local pentru a-şi păstra slujbele

by martie 26, 2015 0 comments

Cererile angajaților STP Turda care vor fi concediați în 20 aprilie, au atins tonuri dramatice în ședința Consiliului Local de joi, 26 martie. Oamenii s-au adresat aleșilor locali și au cerut pe rând, fie intervenția autorităților pentru a elimina concurența neloială a celor de la ALIS și o mediere a conflictului dintre conducere și Primărie, fie garanții că vor fi angajați de un nou operator.

Angajații STP au lansat, în disperarea lor, chiar și propuneri ce aduc seviciul de transport cu 20 de ani în urmă: înființarea unei regii de transport a Consiliului local. Ca o paranteză, fostul RATL a falimentat tocmai din cauza Coonsiliului Local Turda, care de-a lungul anilor s-a dovedit incapabil să controleze regia ce o avea în subordine.

Discuțiile despre situația de la STP au reapărut sporadic, pe parcursul ședinței ordinare a Consiliului local. Primarul Tudor Ștefănie le-a cerut consilierilor să discute în comisii lărgite problema transportului local din Turda, dar a exclus o întâlnire tripartită între  Consiliu, executiv și STP.

Primarul consideră relația cu conducerea STP drept una conflictuală și a numit o întâlnire a celor trei grupuri drept o discuție inutilă ce ar duce la dispute.  Consilierul Sorin Bichiș a cerut Secretarului Municipiului Turda o informare a celor 10 procese aflate pe rolul instanțelor de judecată, dintre STP și municipalitate. Bichiș vrea să afle câte din cele 10 procese implică direct Consiliul Local.

Numărul mare de procese i-a făcut pe unii dintre consilierii turdeni să înghită în sec, să pălească și să se uite pe tavan.

Consilierul Ovidiu Micu a cerut Secretariatului Consiliului local convocarea pentru luni la ora 9 a conducerii STP la o întâlnire cu membrii Comisiei 3. Florin Bugnar, membru al comisiei a încercat să minimalizeze cererea lui Ovidiu Micu și a fost de părere că înainte de toate trebuie cerută o informare de la eexecutivul condus de Tudor Ștefănie. Cererea lui Ovidiu Micu a rămas în coadă de pește. La final nimeni nu știa dacă o să aibă sau nu loc. Ovidiu Micu, președintele Comisiei 3 a precizat după ședință că întâlnirea va avea loc. „Eu am cerut secretariatului convocare colegilor și celor de la STP. Dacă consilierii nu vin, asta e, nu sunt interesați, dar întâlnirea a fost programată”, a spus alesul local.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.