A debutat Evaluarea Naţională la final de clasa a 8-a şi continuă Bacalaureatul

A debutat Evaluarea Naţională la final de clasa a 8-a şi continuă Bacalaureatul by iunie 27, 2016 0 comments

Elevii aflaţi la finalul gimnaziului, dar şi cei aflaţi la finalul liceului au simţit astăzi emoţiile examenelor. Elevii de clasa a VIII-a au început examenele cu proba scrisă la Limba şi Literatura română, iar elevii aflaţi la final de liceu au început ultima probă orală. În Turda sunt organizate 7 centre de Evaluare Naţională şi 6 centre de BAC.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, la nivelul judeţului, din 4102 elevi înscrişi la probă, au fost prezenţi 4033. Elevii au lurat corect, astfel că nu s-au înregitrat incidente. Urmează proba la Limba şi Lietartura maternă. 561 de elevi vor susține proba aferentă minorităților naționale – 67 la limba germană și 494 la limba maghiară.

Examenul de Evaluare Naţională se desfășoară în 114 centre de examen, dintre care 60 în mediul urban și 54 în mediul rural. Astfel, repartizarea centrelor de examen pe municipii și orașe a fost făcută după cum urmează:

Cluj-Napoca: 40

Turda: 7

Câmpia Turzii: 3

Dej: 5

Gherla: 3

Huedin: 2

Potrivit calendarului, examenul de evaluare nationala a debutat în
27 iunie 2016 cu Limba şi literatura română – probă scrisă, urmată în
28 iunie 2016 de Limba şi literatura maternă – probă scrisă apoi în
29 iunie 2016 cu Matematica – probă scrisă. În
1 iulie 2016 va fi afişarea rezultatelor (până la ora 16). Cei nemulţumiţi de rezultatele obţinute vor putea depune contestaţii în
1 iulie 2016 între orele 16 – 20 şi vor fi rezolvate în intervalul
2-4 iulie 2016 . Rezultatele finale vor fi afişate în data de 5 iulie 2016 .

În ceea ce priveşte Bacalaureatul, elevii s-au aflat la ultima probă orală, competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Din data de 4 iulie vor începe probele scrise ale examenului maturității. Prima probă va fi la Limba și Literatura Română. Pe 5 iulie se va susține examenul pentru limba și Literatura Maternă. Pe 6 iulie se va susține proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie, ultima probă, cea la alegere în funcție de profil. Pe 12 iulie se vor afișa și rezultatele.

În judeţul Cluj, la finalul clasei a 12-a erau înmatriculaţi în sistem 4365, dintre care 411 în Turda. La examenle de Bacalaureat s-au înscris 4009 elevi, dintrea care 330 din Turda.

Cele 5 colegii și un liceu din Turda dau examenele de Bacalaureat în 6 centre organizate astfel: două la Colegiul Național „Mihai Viteazul” pentru elevii colegiului și cei ai colegiului „Liviu Rebreanu” și alte patru centre organizate la Colegiul Tehnic Turda, pentru elevii colegiului și pentru cei de la Colegiul „Emil Negruțiu”, Colegiul Tehnic „Dr. I. Rațiu” și Liceul Teoretic”Josika Miklos”.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.