A 7-a zi de festival. Vezi detalii despre programul zilei

A 7-a zi de festival. Vezi detalii despre programul zilei by septembrie 14, 2017 0 comments

Lansare de carte, comedie, muzică, toate acestea îi așteaptă pe turdeni la cea de-a șaptea zi de festival.

Festivalul Internațional de Teatru Turda a pregătit pentru astăzi, de la ora 16, la sediul TOUR Dart, de pe str Republicii 14, lansarea volumului de poezii ”Primăvara de la nordul sufletului meu”, semnat de jurnalistul turdean Em Hălăştuan. Despre carte și autor vor vorbi prof. Dorina Arion și prof. dr. Olga Morar. Azi am trimis la tipografie primul meu volum de poezii. Prefața volumului este semnată de Horia Muntenus; Grafica și tehnoredactarea: Virgil Deceanu.

Cei care vor dori sa se amuze au la dispoziție o frumoasă punere în scenă a piesei de teatru „Și miniștrii calcă strâmb”. Regia este semnată Daniel Vulcu, iar pe scena mare a teatrului din Turda vor urca, de la ora 18, actorii Teatrului Dramatic ID Sârbu din Petroșani.

O savuroasă comedie a încurcăturilor, „Şi miniştrii calcă strâmb” desfăşoară într-un ritm dramatic extrem de susţinut o sumedenie de probleme care rezultă din aventurile amoroase ale personajelor principale. Un ministru, mâna dreaptă a premierului întârzie de la o şedinţă de guvern în care se va discuta bugetul, pentru o aventură cu secretara opoziţiei, într-o cameră de hotel. Apariţiile succesive ale soţiei ministrului, ale secretarului, ale soţului amantei, ale infirmierei, revenirile chelnerului şi ale directorului hotelului înnebuniţi de agitaţia şi gesturile echivoce ale locuitorilor camerei, culminează cu apariţia unui Mort care nu este atât de ţeapăn pe cât pare. Evenimentele capătă dimensiuni tragi-comice, râsul ne pufneşte la aproape fiecare replică, iar în final asistăm chiar şi la o nuntă desfăşurată în registrul burlesc cel mai desăvârşit.

Piesa lui Ray Cooney, pusă în scenă la Petroșani de regizorul Daniel Vulcu și scenograful Vioara Bara, are parte de interpretarea deosebită a actorilor Alexandru Cazan (în rolul Ministrului), Nicoleta Bolcă (în rolul secretarei Opoziției), Mihai Alexandru, Adelin Ilie, Izabela Badovics, Sergiu Fîrte, Corina Vișinescu, Raul Hotcaș, Oana Ligiu-Gogu și Dorin Ceagoreanu (în celelalte roluri).

Un alt spectacol interesant va fi găzduit de Teatrul Aureliu Manea Turda, de l ora 19.30. Spectacolul „Origini” este unul fără cuvinte, în care spectatorul va putea simti și deduce mesajul coordonat de directorul instituției culturale, Cătălin Grigoraș.

„La început eram doar NOI… și atât. Cu chinurile noastre, cu tristețile noastre, cu bucuriile noastre, cu gândurile noastre. Totul capătă o altă dimensiune pe măsură ce sunt descoperite noi locuri, noi oameni, noi sentimente… pe măsură ce ne redescoperim. Cu fiecare cuvânt rostit descoperim o altă lume.Ce-ar fi dacă-ar fi să ne întoarcem la ORIGINI? Am fi diferiți acum?”, ne întreabă echipa de distribuție, din care fac parte Alexandra Dușa, Diana Tușa, Raluca Radu, Raluca Eremei Bîrză, Maria Salcă, Mihaela Deceanu, Călin Mihail Roajdă, Ioan Alexandru Savu, Miky Paicu, Valentin Oncu și George Sfetcu. Scenografia este semnată de Eliza Labancz.

Scena cu acees liber din centrul orașului va gazdui, de la ora 20.30 un concert de nai pregătit de Radu Nechifor and friends.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.